Femeia a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției, după ce rudele sale au amenințat-o în nenumărate rânduri. Bătrâna s-a ales cu o amendă de 1.500 de lei pentru că a sunat la 112 fără a avea un motiv bine întemeiat.

Femeia și-a căutat dreptatea în instanță deoarece pensia ei nu ar fi acoperit amenda primită din partea polițiștilor. Prima decizie a venit pe 21 februarie 2021 de la magistrații Judecătoriei Alba Iulia.

Conform instanței, bătrâna a sunat la 112 pe 21 noiembrie 2020.

”Temându-se de frații și vecinii săi, care au amenințat-o, iar ea fiind singură și bătrână, având vârsta de 76 de ani, nu a știut la cine să apeleze în acele momente”, se arată în motivarea instanței.

Amendă de 1.500 de lei

Conform documentului citat, un agent din cadrul poliției orașului Cugir a amendat-o pe femeie cu 1.500 de lei deoarece a alertat fals patrula specializată de intervenție.

Bătrâna a susținut că a sunat la 112 deoarece căuta ajutor la amenințările venite din partea rudelor ei. Femeia nu înțelege de a fost sancționată cu amendă din partea poliției Cugir.

Bătrâna are o pensie de 750 de lei din care trebuie să cumpere medicamente și mâncare. Totodată, femeia a mai mărturisit că suma primită ca și amendă este prea mare și nu va putea achita o asemenea sumă.

Judecătorii au fost de părere că amenda aplicată femeii este mult prea mare. Ținând cont de vârsta femeii și de situația precară în care se află, un simplu avertisment ar fi fost de ajuns, nu o amendă contravențională.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au luat act de situația precară în care se află femeie și i-au înlocuit amenda cu un avertisment.

Bătrâna a sunat la 112 pentru a cere ajutor, după ce rudele și vecinii ei au început să o amenințe. Ea s-a ales cu o amendă usturătoare de 1.500 de lei din partea poliției Cugir pentru că ar fi alertat fals o patrulă specializată în intervenție.