Din 2006, V.L. era angajată a Poștei Române la Oficiul Poștal Aiud. Zona ei de competență teritorială erau satele Gâmbaș și Păgida, dar și mai multe străzi din municipiul Aiud. Ea a fost trimisă în judecată după ce a a furat 20.000 de lei din banii de pensii și alocații.

În decembrie 2017, poștărița și-a însușit aproape 22.000 de lei, bani ce se aflau în gestiunea ei. Ea a falsificat mandatele de plată a prestațiilor sociale, mandatele de plată a pensiilor și cele poștale pentru a nu fi descoperită.

Totodată, poștărița a semnat pentru atestarea ,,mincinoasă” a primirii sumelor de bani cuvenite și a menționat date fictive privind actele de identitate ale beneficiarilor.

Trimisă în judecată pentru delapidare

Femeia în vârstă de 42 a falsificat 29 de mandate de plată pensie/prestații sociale/poștale pe parcursul a cinci zile din decembrie 2017. Angajata de la Oficiul Poștal Aiud a falsificat documentele destinatarilor pe care nu i-a găsit la domiciliu.

Ea și-a însușit suma de 21.947, 08 lei, iar documentele false le-a depus la Oficiul Poștal Aiud pentru a justifica sumele delapitate.

Poștărița a fost trimisă în judecată pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals și delapidare.

”În ceea ce priveşte prejudiciul rezultat în urma infracţiunii de delapidare, acesta este în cuantum de 21.947,08 lei, din care inculpata a achitat o parte până la momentul sesizării instanţei cu judecarea prezentei cauze. În timpul judecării cauzei, inculpata a făcut dovada achitării suplimentare a unor sume, în total fiind achitată suma de 6.450 lei care va fi scăzută din prejudiciul total, rămânând astfel de achitat suma de 15.497,08 lei reprezentând daune materiale (rest de plată) şi dobânda legală aferentă debitului până la data plăţii efective, sumă la nivelul căreia va fi admisă acţiunea civilă”, a precizat Judecătoria Aiud

Pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare

Femeia în vârstă de 42 de ani a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare. V.L a recunoscut faptele și a beneficiat de o reducere a pedepsei finale.

”Stabileşte pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de 9 luni (1/3 din celelalte pedepse cu închisoare), rezultând pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 3 luni închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se precizează în hotărârea instanţei, care a rămas definitivă”, a mai precizat Judecătoria din Aiud.

De asemenea, poștărița va presta muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Aiud sau a Spitalului de Pneumofiziologie Aiud.