Vineri,12 martie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba s-a întrunit în şedinţă extraordinară. Potrivit unei hotărâri adoptate, cursurile în patru şcoli din mediul rural, din Alba, se vor desfăşura săptămâna viitoare exclusiv online. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care rata de incidenţă în comunele respective este de peste 6 /1.000 de locuitori.

„Ţinând cont de faptul că la nivelul comunelor Doştat, Mihalţ, Lunca Mureşului şi Şona, rata de incidenţă cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-CoV-2 este de peste 6 cazuri/1.000 de locuitori, în unităţile de învăţământ Şcoala Gimnazială Doştat, Şcoala Gimnazială ‘Ion Breazu’ Mihalţ, Şcoala Gimnazială ‘Simion Lazăr’ Lunca Mureşului şi Şcoala Gimnazială Şona, în intervalul 15-19.03.2021 cursurile se vor desfăşura exclusiv online”, se menţionează în hotărârea CJSU Alba.

Astfel, se vor afla în scenariu verde 45 de unităţi, în scenariul galben 59 şi în cel roşu 38 de unităţi de învăţământ.

Rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 la 1000 de locuitori pe UAT-uri din județul Alba, la data de 13.03.2021, este 2,71.

 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.