Alba. Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au confiscat 100.000 de lei și substanțe interzise în urma celor 34 de percheziții desfășurate în din județele Alba, Cluj și Brașov.

Perchezițiile au avut loc în 25 mai la mai multe persoane bănuite de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive, relatează ziarulunirea.ro.

Din primele cercetări, persoanele au comercializat, transportat și deținut droguri din categoria celor de risc (cannabis), de mare risc (comprimate MDMA).

Alba. Percheziții de amploare la mai multe persoane

Totodată, procurorii DIICOT au descoperit substanțe cu efecte psihoactive la mai multe persoane din județele Alba și Cluj.

În urma perchezițiilor s-au descoperit muguri de cannabis, numeroase plicuri cu substanță pulverulentă și cântare electronice cu precizie. Oamenii legii au confiscat și suma de 100.000 de lei, bani ce provin din activitatea infracțională.

Nouă persoane au ajuns la sediul DIICOT, Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Mureș, B.C.C.O. Brașov, I.P.J. Alba, I.J.J. Alba, I.J.J. Cluj și B.M.J. Mureș.

DIICOT a arestat și destructurat o rețea de traficanți în Târgu Mureș

La jumătatea lunii aprilie, Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ( DIICOT)- Serviciul Teritorial Târgu Mureș au reținut cinci inculpați pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Conform procurorilor, cei cinci inculpați au început să comercializeze drogurile încă din 2019 pe raza județului Mureș. În urma perchezițiilor domiciliare desfășurate pe 20 aprilie, procurorii au ridicat cantități însemnate de cannabis, muguri, plante și alte resturi vegetale.

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost ridicate timbre LSD, cocaină și MDMA. În cadrul acțiunii au participat și polițiștii BCCO Târgul Mureș.

Citește aici cum procurorii DIICOT au reușit să destructureze o rețea de traficanți din Târgu Mureș cu activități în tot județul.