În comuna Gârda de Sus, satul Snide, sute de persoane au rămas pe întuneric mai multe ore după ce au rămas fără curent electric. Zăpada abundentă, ce a cazut peste firele de medie tensiune au afectat 16 posturi de transformare. 408 persoane au rămas fără electricitate.

SC Electrica Furnizare SA a fost sprijinită de către pompierii din Câmpeni. Datorită stratului mare de zăpadă, pompierii au apelat la intervenția unei șenilate cu capacitate mărită de trecere pentru a asigura transportul celor de la Electrica și a accesoriilor de specialitate.

Avarie majoră de curent în nord-vestul țării

Vineri, 8 ianuarie, mai multe județe din țară au fost afectate de o avarie în alimentarea cu energie electrică. Conform Transelectrica a fost o avarie de sistem pe interconexiuni. „Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (vineri, 8 ianuarie)”, au mai precizat responsabilii Transelectrica.

Mai multe persoane din Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgul-Mureș și Turda au spus că aparatele electrocasnice au fost afectate, iar în orașe nu mai mergeau lifturile și semafoarele.

Un incident la nivelul rețelei de transport europene

Purtătorul de cuvânt al Transelectrica, Oana Mirita, a declarat pentru G4media.ro că pana de curent s-a produs și în alte țări și s-a produs datorită ,, unui incident la nivelul rețelei de transport europene”.

Ministrul Energiei a anunțat că sistemul energetic național funcționează în parametri normali.

,,Problemele au fost remediate, iar in acest moment consumatorii au din nou energie electrica. Cauzele si conditiile in care s-a produs acest incident urmeaza sa fie analizate si identificate la nivelul Asociatiei Operatorilor de Transport si Sistem din Europa – ENTSO-E. De asemenea, as dori sa dau asigurari ca Sistemul Energetic National functioneaza in parametri si nu are sincope”, a mai precizat Ministrul Energiei, Virgil Popescu.