Polițiștii din Alba au reținut un administrator de firmă și conducătorul unei instituții pentru un prejudiciu de peste 400.000 de lei. Ei sunt suspectați pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul s-a produs în urma unor studii de fezabilitate fictive.

Potrivit Alba24, una dintre persoanele reținute este și primarul comunei Vințu de Jos, Barbu Petru Ioan.

Pe 22 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat mai multe percheziții la sediul unei instituții publice din județ.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, polițiștii au căutat informații referitoarea la activitățile infrancționale a mai multor persoane bănuite de delapidare și uz de fals sub semnătură privată.

Contracte fictive

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în decembrie 2020, instituția ar fi încheiat cinci cotracte de prestări servicii cu administratorul unei persoane din București, un bărbat de 69 de ani. Contractele s-au semnat pentru întocmirea unor studii de fezabilitate, expertiță tehnică și studii de specialitate.

Scopul era extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă. Valoarea totală a proiectului a fost de 427.805 de lei.

La nivelul instituției publice au fost întocmite documente fictive de predare-primire, chiar dacă  studiile de fezabilitate nu s-au realizat. Polițiștii au descoperit în cadrul percheziției mai multe documente ce privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

Percheziții la sediul mai multor instituții

Astăzi, 23 februarie, conducătorul instituției, administratorul societății comerciale și primarul vor fi prezentanți în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii din Alba Iulia au reținut mai mult persoane suspecte de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de lei.  Din unele surse, primarul comunei Vințu de Jos, Barbu Petru Ioan, a fost reținut de către polițiști. Perchezițiile au avut loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.