Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat că firma Polaris a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Alba o solicitare de depozitare temporară a gunoiului la rampa de transbordare de pe centura orașului.

Conform alba24.ro, gunoiul va putea fi depozitat pe rampa de transbordare până la sfârșitul lunii aprilie. Totodată, edilul a mai precizat că ar exista o variantă de a transporta gunoiele în județul Bihor, Oradea. Pentru moment, nu au existat discuții în prealabil pentru o astfel de mutare.

”Rezolvarea va veni prin Agenția de Mediu. Mai exact prin Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Cei de la Polaris au depus la solicitarea noastră o documentație prin care cer autorizație de depozitare temporară la rampa de transbordare de pe centura orașului, care măsoara aproape 1000 de metri pătrați betonați și îngrădiți”, a mai precizat primarul municipiului Alba.

Problema gunoaielor, rezolvată pentru moment

Gabriel Pleșa a mai susținut că toate documentele sunt pregătite și în decursul zilei de mâine se va emite și autorizația temporală.

Documentația este completă, se lucrează la ea. Aproape sigur în cursul zilei de mâine, vor emite o autorizație temporară probabil pe maxim șase luni, dar nu peste capacitatea maximă a depozitului și cu condița ca în momentul în  care pornește groapa ecologică de la Galda de Jos, să fie transportate acolo”, a declarat Gabriel Pleșa.

Totodată, edilul a mai precizat că a avut o discuție cu cei de la Drobeta Turnul Severin pentru ca și gunoiele să fie transportate la un depozit din localitate. Edilul este conștient de această problemă cu care se confruntă municipalitatea și a promis că va rezolva această situație delicată.

,,Deși se sugerează că primarul municipiului Alba Iulia ar fi de vină pentru actuala problemă situația se știe foarte clar: noi suntem într-o prelungire de contract și așteptăm de doi ani, căutam soluții, din cauza faptului că s-a întârziat foarte, foarte mult, cu contestațiile și licitațiile de la groapa de gunoi de la Galda de Jos.

Noi încercăm să ne adaptăm situației dar nu suntem deloc vinovați de această situație”, a conchis Gabriel Pleșa, informează Alba24.ro.