Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a confirmat că ,prin Hotărârea CJSU Alba nr. 79 din 30 noiembrie 2020, localitățile ce aparțin de comunele Săsciori și Șugag sunt în scenariul verde. Altfel spus, restaurantele pot și servi clienți în limita a 50% din capacitate (pentru scenariul verde), iar programul este până la ora 23.00.  Cluburile, barurile și discotecile rămân închise, petrecerile de orice fel fiind interzise.

În scenariul verde se află și Arieșeni, iar Albac se află în scenariul galben, ceea ce înseamnă că restaurantele pot permite accesul la clienți fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar între orele 6.00- 23.00. Regulile de mai sus sunt doar în ceea ce privește clienții care nu sunt cazați la pensiunile în care funcționează restaurantele la care vor să aibă acces.

În  HG 1065 din 11 decembrie 2020, prin care starea de alertă a fost prelungită la nivel național până în 12 ianuarie se precizează faptul că  restaurantele și cafenelele își pot desfășura activitatea la 50% din capacitate  în interiorul clădirilor atâta timp cât incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, iar  în județele/localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, restaurantele pot primi clienți fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Măsurile se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. În unitățile de cazare și în stațiunile montane trebuie respectate obligațiile prind purtarea măștilor în spațiile comune interioare sau exterioare și a celor privind păstrarea distanței între persoane și cele privind dezinfectarea mâinilor, iar măștile sunt obligatorii și la baza pârtiilor și în apreski-uri.

În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00-5.00, excepție fiind deplasarea în interes de serviciu,pentru asistență medicală și deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit.