În Vinerea Mare, la Zlatna, s-a deschis primul ,,Mall Moțesc” din Apuseni. Mai exact, o nouă hală agroalimentară modernă în care producătorii locali vor putea să își vândă produsele.

Hala agroalimentară a fost inaugurată în prezența ministrului Agriculturii Adrian Oros. Autoritățile locale din Zlatna au transformat o centrală termică într-o piață agroalimentară unică în zonă.

Clădirea are două nivele cu puncte de vânzare a mărfurilor. Altfel spus, producătorii din Valea Ampoiului și din alte zone din Apuseni vor avea ocazia să-și vândă produsele în ,,Mall-ul Moțesc”. Hala are și un lift pentru persoanele cu nevoi speciale și numeroase spații de depozitare unde comercianții își pot lăsa marfa peste noapte.

Mall moțesc în Munții Apuseni, de Vinerea Mare

Clădirea colorată răsare dintre blocurile ponosite ale fostului oraș industrial, reprezentând deja o atracție pentru cei care trec prin zonă.

Valoarea totală a modernizării clădirii ce datează din 1970 a fost de 900.000 de lei, fără TVA. Primăria a mai achiziționat un dulap frigorific și vitrine frigorifice în valoarea totală de 130.000 de lei, fără TVA. Suprafața totală a noii piețe este de 537 de mp și are două nivele. Printr-un lift special, persoanele cu dizabilități vor putea intra în clădire.

Valoarea proiectului de aproape 1 milion de lei

La parterul clădirii există o zonă comercială de 160 mp, spațiu de depozitare de 60 mp și o cameră frigorifică de 23,5 mp.  La etaj a fost amenajată o zonă comercială de 170,1 mp (cu vitrine frigorifice) și grupuri sanitare.

Reamintim că la inaugurarea noului mall a fost prezent și ministrul agriculturii Adrian Oros. Hala agroalimentară a fost dată în folosință astăzi, 30 aprilie, în Vinerea Mare. Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 1 milion de lei, iar primăria a investit 130.000 de lei pentru cumpărarea unui dulap frigorific și vitrine frigorifice.

O noutate pentru locuitori, noua hală are un lift special pentru persoanele cu dizabilități.