În urma anulării procedurii de achiziţie publică de către comisia de licitaţie constituită la nivelul Primăriei Blaj, lucrările cu privire la continuarea ridicării Sălii Polivalente din Blaj vor fi sistate.

Având în vedere faptul că în faza de analiză financiară a ofertelor, singura societate rămasă în joc nu a întrunit toate condiţiile pentru a putea fi desemnată câştigătoare, procedura a fost reluată după ce primul câştigător, o firmă italiană, a plecat din ţară anul trecut, abandonând astfel şantierul de faţă.

Contract de construcţie pentru Sala Polivalentă de peste 30 de milioane de lei

Astfel, contractul în valoare aproximativ 30.900.672,95 de lei, fără TVA, prevede finalizarea lucrărilor rămase neexecutate,

Conform expertizei tehnice întocmite în iulie-august 2020, stadiul lucrărilor executate este următorul:

  • Îmbunătăţirea terenului de fundare – 100 %
  • Fundaţia clădirii de tip radier general pe pernă de balast – 100 %
  • Structuri portante verticale beton armat demisol – cca. 10 – 20 %
  • Structuri portante orizontale beton armat, cota 0.00 – cca. 5 – 10%.

Astfel, în circa un an şi jumătate, fostul constructor nu a reuşit decât finalizarea fundaţiei, ridicând aproximativ 15% din zidăria de la demisol.

Actualmente, un număr de cinci ofertanţi şi-au manifestat interesul de obţinere a contractului de peste 30 de milioane de lei, respectiv:

  • ACI Cluj-Napoca SA
  • Manelli Impresa SRL Bucureşti avocode crack
  • Asocierea Prenis SRL Blaj (lider) – Adriatica SRL Blaj – DTS Unic Proiect SRL Alba Iulia – Atlas Sport SRL Târgu Mures
  • Asocierea CON-A SRL Şelimbăr (lider) – CON-A Operations
  • Asocierea Conart Structuri SRL Voiniceni (lider) – Kronos Life Construct SRL Târgu Mureş.

Pandemia i-a gonit pe italieni

În ultima fază a procedurii amintite anterior, doar o singură societate a rămas în picioare, respectiv cea din Cluj-Napoca. În eventualitatea cazului în care se va formula o contestaţie la CNSC, perioada până în momentul în care licitaţia va fi reluată se va ridica la cel puţin 60 de zile. Dacă CNSC va da dreptate firmei, atunci contractul se va încheia cu societatea respectivă.

În luna noiembrie 2018, prima licitaţie a fost câştigată de către firma italiană Frimat SPA, aceasta fiind de altfel, singura ofertantă. Odată cu instalarea pandemiei de coronavirus, compania a decis retragerea din România, motiv pentru care administraţia locală a reluat procedura de căutare a unui antreprenor, însă fără succes.