Alba Iulia. Daniel Ilcu, șeful Poliției Locale ce a fost găsit inconștient cu mașin instituției, a fost demis astăzi, 13 mai, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

De asemenea, interimatul va fi asigurat de șeful de serviciu, Ioan Voda, informează alba24.ro.

În urmă cu câteva luni, Daniel Ilcu a fost găsit cu o alcoolemie uriașă, în mașina de serviciu, inconștient. Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a deschis atunci un dosar penal în rem.

Primarul Gabriel Pleșa a declarat în perioada respectivă că s-a deschis o anchetă disciplinară și se vor lua măsuri drastice.

Alba Iulia. Șeful Poliției Locale rămâne fără loc de muncă

Conform spuselor primarului de la Alba Iulia, ,,lucrurile nu mai puteau continua așa”, relatează sursa citată. Fiind invitat încă de la primele ore ale dimineții pentru a purta o discuție cu viceprimarul Emil Popescu, șeful Poliției Locale nu s-a prezentat. Totodată, Daniel Ilcu nu a fost găsit nici la sediul instituției.

”Exista o disoluție pe care o resimțeam la nivelul Poliției Locale, oamenii nu mai știau de ce ordine să asculte… Am hotărât demiterea, chiar dacă riscăm un proces, pentru comportament neadecvat.

Regret că este așa o dramă în viața domnului Ilcu, dar nu pot să compromit Poliția Locală.  Nu pot să am un șef acolo, suspectat de fapte penale, repet, suspectat… Îi doresc să iasă cu bine dinaceastă situație, nu este o plăcere pentru mine dar nu se mai putea așa” a declarat Pleșa.

După un concendiu medical de 90 de zile, Daniel Ilcu a avut o reacție nepotrivită la întoarcerea la serviciu. Iala de la biroul lui a fost schimbată, motiv pentru care a spart-o cu piciorul într-un mod agresiv. De asemenea, Gabriel Pleșa a mai precizat că șeful Poliției Locale nu a așteptat să primească cheia, ci a intrat, bruscând ușa în repetate rânduri.

Declaraţia de avere a lui Daniel Ilcu  din 2019 arăta un venit anual de 80.000 de lei din pensie şi 68.000 de lei ca şef al Poliţiei Locale.