O tânără de 17 ani a fost găsită de jandarmii montani din cadrul Postulului Arieșeni după ce s-a rătăcit în pădurea din apropierea pârtiilor din Arieșeni-Vârtop.

Tatăl fetei, un bărbat din municipiul Arad, a fost cel care a sesizat jandarmii montani despre faptul că fiica lui s-a rătăcit în zona împădurită de lângă pârtie.

Jandarmii au ținut permanent legătura telefonică în timpul căutărilor. Fata, în vârstă de 17 ani, a fost găsită la 3 km de pârtia din Arieșeni-Vârtop, județul Alba.

Turista a fost adusă la baza pârtiei și încredințată familiei. Intervenția de salvare a fetei s-a desfășurat în condiții de vizibilitate foarte redusă, iar zăpada a fost abundentă.

Peste 5000 de intervenții în 2020

Salvamontiștii au intervenit la peste 5.400 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical în zona montană în anul 2020. Conform Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, au fost salvate peste 6.200 de persoane.

Salvamont au asigurat asistenţa de salvare montană cu un număr de 400 – 600 de salvamontişti, zilnic, în cele circa 140 de baze şi posturi salvamont permanente sau sezoniere.

De asemenea, au fost realizate peste 65.000 de acţiuni specifice de asigurare a asistenţei de salvare montană în bazele, posturile și refugiile Salvamont.

Precizări din partea Salvamont în perioada de iarnă

Salvamont recomandă persoanelor să nu se aventureze în zone neamenajate. Turiștii care ajung în zonele montane sunt rugați să se informeze la punctele Salvamont despre starea traseelor înainte de a pleca pe munte.

Pe 30 ianuarie, o tânără din Arad, în vârstă de 17 ani, s-a rătăcit în zona împădurită de lângă pârtia Arieșeni-Vârtop. Jandarmii au început căutarea după ce , tatăl ei, a anunțat că fata a dispărut. Fata a primit îngrijirile medicale, după ce jandarmii au reușit să o aducă la baza pârtiei.

Intervenția jandarmilor montani a fost îngreunată de vântul puternic și zăpada abundentă ce s-a depus în ultimele zile la Arieșeni.