Documentul l-a enervat și mai tare, a revenit la locuința concubinei, unde i-a aplicat o serie de lovituri și de amenințări cu moartea.

În prezent, acesta dă explicații procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia, care îl vor trimite în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Recalcitrantul din Roșia Montană este acuzat de violență în familie și încălcarea ordinului de protecție.

În funcție de constatările medico-legale, fapta acestuia se poate reîncadra, fiind nevoie să se justifice în boxa acuzaților de ce a lovit persoana cu care locuia.

Împăcarea nu te scapă de vinovăție-Cum s-a modificat legea pentru violența în familie

De acum, Codul Penal a suferit o modificare importantă în ceea ce privește infracțiunea de violență în familie. Urmărirea penală poate continua și după împăcarea părților și poate porni la sesizarea procurorilor, fără să fie nevoie de o plângere a părții vătămate.

S-a ajuns la această modificare, după ce s-a constatat că, din teamă sau din imposibilitatea de a se întreține singure, părțile vătămate, de cele mai multe ori femei, nu merg la poliție să reclame agresorul sau sunt determinate tot prin abuz fizic și emoțional să retragă plângerea penală.

Nu de puțime ori, violențele în familie au condus la omoruri odioase, iar viața omenească este, potrivit Constituției, principalul obiectiv de apărare, garantul integrității într-o țară democratică.

Prin modificarea acestei proceduri penale, agresorii nu mai au nicio „portiță ” de salvare.