Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean ( IPJ) Alba, pe 12 aprilie, în jurul orei 14.00, polițiștii au fost sesizați de către un tânăr de 19 ani din comuna Mirăslău că tatăl lui a devenit violent și l-a amenințat cu moartea atât pe el cât și pe mama lui.

Chiar dacă oamenii legii i-au interzis să se apropie de familie pentru cinci zile, bărbatul nu a respect ce au spus polițiștii și s-a întors acasă. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constat că bărbatul, în vârstă de 48 de ani, i-ar fi lovit și amenințat cu moartea în repetate rânduri.

Alba. Un bărbat și-a amenințat cu moartea concubina și propriul fiu

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie și amenințare. Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, valabil pentru cinci zile. După câteva ore, agresorul s-a întors acasă, la concubina sa și fiul lui și a început să-i lovească, ignorând cu desăvârșire ordinul impus de către autorități.

Polițiștii i-au întocmit un nou dosar penal pentru încălcarea măsurilor prevăzute în ordinul de protecție provizoriu.

Poliția a intervenit în alt caz de violență domestică

Tot în 12 aprilie, polițiștii au intervenit în comuna Lopadea Veche, după ce un bărbat și-a agresat soția. Asupra acestuia s-a emis și un ordin de protecție provizoriu. Femeia, în vârstă de 34 de ani, nu a mai suport teroarea la care era supusă de către soț și a sunat la 112.

Din primele cercetări ale polițiștilor, în noaptea de 9/10 aprilie, bărbatul, în vârstă de 40 de ani a devenit violent, pe fondul geloziei și a unor discuții contradictorii.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile. Totodată, oamenii legii i-au făcut dosar penal pentru violență în familie. Aceste cazuri nu sunt o raritate, iar în ultima perioadă, numărul lor a crescut considerabil.