Valoarea totală estimată este de 2.000.000 de lei, iar pe 25 decembrie, Consiliul Județean a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru obiectivul ,,Reabilitare și modernizare drum județean DJ 750 C.  Drumul județean conectează Transalpina de Apuseni, șoseaua aflată deja în proces de modernizare. Din comuna Râmeț, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstării, de unde este asfaltat până în Teiuș, la intersecția cu DN1.

Drumul va falicitata legătura dintre microregiune Nord-Vest, Munții Apuseni și microregiunea centrală Zona Târnavelor a județului Alba.

 

Modernizarea drumului județean se va împărți în două tonsoane. Tronson întâi se desprinde din DN 75 în localitatea Săcliua de Sus și traversează Valea Lungă, Ponor, până la intersecția cu DJ 107 I ), iar Tronsonul doi se desprinde din DJ 107 I în localitatea Râmeț și se desfășoara până în Teiuș, la intersecția cu DN 1, ce traversează localitățile Valea Mănăstirii, Geoagiu de Sus, Streamț. Modernizarea se va face pe o lungime de circa 21 de kilometri. Colectarea și evacuarea apelor de suprafață nu se realizează corespunzător. Pe cea mai mare parte a traseului nu sunt dispozitive de colectare a apelor sau acestea nu sunt dimensionate corespunzător.

Conform planului de proiectare, elementele geometrice ale drumului nu corespund normativelor tehnice în vigoare, astfel va trebui să se facă lucrări de consolidare de rambleu sau debleu pentru asigurarea lățimii platformei drumului.

Tronsonul ce se desprinde din DJ 107 I în localitatea Râmeț și se desfășoară până în Teiuș a fost reabilitat și modernizat în cadrul unor investiții din perioada 2007-2010 ( șanțuri, poduri, elemente de siguranță rutieră), iar în prezent pe acest tronson există mai multe zone ce au fost afectate de alunecări de teren și necesită consolidări de maluri și versanți.

Proiectul ,,Reabilitare și modernizare drum județean DJ 750 C: Sălciua de Sus ( DN75)- Dealu Caselor- Valea Largă- Vale în Jos- Ponor- Râmeț- Valea Mănăstiri- Geoagiu de sus- Streamț- Teiuș ( DN 1) va avea o valoare totală estimată 2.127.252 de lei, fără TVA.