Alba. Un polițist și-a dat în judecată colegii după ce i-au luat permisul de conducere după ce a trecut linia continuă. Bărbatul a spus magistraților că se grăbea să ajungă la nevasta lui ce era însărcinată.

Un echipaj de la Poliția Rutieră l-au tras pe dreapta după ce polițistul a depășit linia continuă între Alba și Teiuș.

Șoferul a rămas fără permis pentru treizeci de zile și sancționat conform legii, informează Antena3.

Alba. Polițistul a dat în judecată colegii lui

După ce a rămas fără permis, bărbatul a încercat să explice motivul pentru care a depășit pe linie continuă. El a precizat în sala de judecată că fapta comisă nu este gravă și că are nevoie de carnet deoarece nu-și poate exercita munca de polițist.

De asemenea, el a explicat că se grăbea să ajungă cât mai repede la nevasta lui însărcinată ce l-a anunțat că se simte rău.

Bărbatul le-a spus magistraților că înainte de a intra în depășire s-a asigurat și nu-și amintește să fi făcut această manevră pe line continuă. O persoană care a fost martoră a precizat că polițistul a depășit clar pe linie continuă.

Magistrații au refuzat versiunea polițistului și a rămas cu permisul suspendat pentru treizeci de zile. În motivarea judecătorilor se arată clar că bărbatul ar fi trebui să dea dovadă de exemplu în rândul comunității și să fie responsabil. Un astfel de incident poate afecta serios imaginea structurilor în care activează.

Potrivit Codului Rutier în vigoare, depășirea pe linie continuă reprezintă contravenție și se sancționează cu suspendarea permisului de conducere timp de 30 de zile și 4-5 puncte de amendă, ceea ce înseamnă între 580 și 725 de lei.

Șoferii pot fi amendați dacă încalcă regulile de circulație chiar dacă nu sunt văzuți de către polițiști. Dacă un alt participant la trafic sau chiar pieton a filmat şi postat pe internet acea neregulă, ei vor fi imediat amendaţi.