Pe 8 aprilie, polițiștii din Alba Iulia au identificat doi tineri, de 18 și 22 de ani, în comuna Ighiu, bănuiți de tâlhărie și furt.

Conform polițiștilor, cei doi tineri, în timp ce se aflau într-un apartament din Alba Iulia, împreună cu doi cunoscuți, au început să devină violenți și l-au agresat pe tânărul prezent în apartament.

Cei doi i-au sustras telefonul mobil și o sumă de bani. De asemenea, datorită neatenției tinerei, inculpații i-ar fi sustras telefonul.

Alba. Tineri bănuiți de tâlhărie și furt

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au reținut pe tânărul de 22 de ani pentru 24 de ore. Celălalt tânăr a fost reținut anterior de polițiști pentru aceleași infracțiuni.

El a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și ulterior judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a hotărât cercetarea lor în stare de arest preventiv.

Polițiștii au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, care au fost puse în executare.

Furturile din locuințe, o problemă pentru Poliția Română

Conform reprezentanților IGPR, în anul 2019 s-au înregistrat 22.341 de furturi din locuințe. Numărul este într-o scădere cu aproape de 3 % față de anul precedent.

Poliția Română recomandă montarea unui interfon, pentru cei ce locuiesc la bloc, la intrarea în scară. Totodată, trebuie asigurată dotarea cu încuietori corespunzătoare a ușilor de la subsol. Se pot dota încuietori la terase și intrările suplimentare.

De asemenea, polițiștii recomandă ca locuitorii care stau la bloc să verifice dacă, pe holurile blocului iluminarea este adecvată. Instalarea unui sistem de iluminare automat cu detecția mișcării și unui sistem de supraveghere video este esențial.

Pentru persoanele care locuiesc la casă, Poliția Română recomandă instalarea unei camere de supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate.

Totodată, iluminarea cu senzori de mișcare și instalarea unor senzori ce avertizează pătrunderea persoanelor străine în curte reprezintă alte recomandări ale polițiștilor.