Alba. În cursul dimineții de vineri, 16 aprilie, un adolescent de 17 ani a fost găsit, fără suflare, în propriul dormitor. Familia lui a fost cea care l-a descoperit și a sunat de urgență la 112.

Tânărul a fost transportat din localitatea Dealu Bajului la dispensarul din Arieșeni unde medicii au efectuat minute în șir manevre de resuscitare.

Potrivit primelor informații, la fața locului a fost mobilizat un echipaj SMURD din cadrul Stației de Pompieri Câmpeni. Totodată, a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD.

Alba. A fost mobilizat un elicopter SMURD

Datorită condițiilor meteo neprielnice, elicopterul SMURD nu a reușit să ajungă în comuna din Arieșeni și a aterizat la intrarea în localitatea Băița. Pentru a ajunge la băiat, echipajul elicopterului și-a continuat drumul pe cale rutieră. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânărul de doar 17 ani.

În ciudat manevrelor de resuscitare, tânărul nu a mai putut fi salvat, iar medicii au declarat decesul.

,,Tânărul aflat în stop-cardiorespirator este la dispensarul medical din loc. Arieseni unde se efectuează resuscitarea de catre echipajul SMURD Cimpeni. Locul aterizării a fost stabilit între loc. Gârda și Arieseni, iar personalul Salvamont care va baliza zona, urmează să transporte medicul și asistentul din echipajul elicopterului la dispensar pentru evaluare și sprijin”, au transmis cei de la ISU Alba.

Viceprimarul comunei Băița susține că au fost greșite coordonatele

Viceprimarul a precizat că elictopterul SMURD a greșit coordonatele cu privire la locul unde trebuia să ajungă.

Reprezentanții ISU SMURD Alba îl contrazic și precizează că elictopterul a fost nevoit să aterizeze la Băița datorită condițiilor meteo nefavorabile.

”Elicopterul SMURD a aterizat in loc. Baita la aprox. 15 km de locul solicitării. Schimbarea locului de aterizare a fost provocata de condițiile meteo (ceață densă), aspect care nu a periclitat intervenția.

Din păcate, dupa mai mult de o ora si jumătate in care s-au facut manevre de resuscitare atât de catre echipajul SMURD, cât si de către echipajul elicopterului SMURD a fost declarat decesul”, au precizat reprezentanții ISU Alba.