Alba. Un vânător s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei și anularea dreptului de port și folosire a armelor după ce acesta a fost susprins cu arma fără husă și fără să aibă atasat dispozitivul de blocare a tragaciului.

În mașină mai erau încă două persoane ce erau sub influența băuturilor alcoolice. Vânătorul a făcut mai multe plângeri, dar a pierdut procesele de la Judecătoria Aiud și Tribunalul Alba.

Pe 28 aprilie 20121 s-a pronunțat ultima hotărâre de instanță, prin care parchetul a dispus emiterea unei ordonanțe de clasare.

Alba. Bărbat prins cu arma încărcată în mașină, fără husă

Bărbatul a fost suprins de polițiști într-o zonă unde este interzisă vânătoarea. Când oamenii legii l-au oprit, bărbatul emana miros de alcool și a refuzat testul alcoolscop. El a devenit agresiv la adresa polițiștilor, fiind necesară imobilizarea sa prin încătușare.

Un martor a încercat să-l ajute pe bărbat și a precizat că are asupra lui o autorizație colectivă de vânătoare de mistreți.

,,Singura armă găsită în autoutilitara la momentul cotrolului esra arma de vânătoare Mauser aflată în posesia petentului apelent. Martorul (…) și numita (…) nedeținând nici un fel de arme. În aceste condiții, este exclusă ipoteza unei vănători colective. Nefiind întrunit numărul minim de persoane prevăzut de lege”, se arată în motivare, informează ziarulunirea.ro.

Totodată, conform fotografiilor depuse la dosar se putea observa că pușca Mauser avea montat încărcătorul. În interiorul lui se aflau patru gloanțe.

Tribunalul Alba a mai preciza că bărbatul circula pe un drum public și nu se afla în timpul unei vânători, el având o armă încărcată asupra lui. Pe deasupra, nici nu avea vreun dispozitiv de blocare a trăgaciului, arma fiind în stare de funcționare.

Bărbatul s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei și anularea dreptului de port armă. Vânătorul a făcut mai multe plângeri, dar a pierdut procesele de la Judecătoria Aiud și Tribunalul Alba.