Alba. Polițiștii au amendat 13 persoane pentru că pescuiau ilegal. Oamenii legii au informat că perioada de prohibiție mai durează până la începutul lunii iunie.

Oamenii legii au făcut peste 50 de controale pentru a verifica dacă sunt respectate normele legale incidente domeniului piscicol.

Mai exact, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a făcut mai multe verificări în perioada 4-7 mai 2021. Ei au fost sprijiniți de jandarmi și reprezentanții Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Alba.  Sancțiuni pentru pescuitul ilegal

În zona apelor interioare s-au desfășurat 38 de controale, trei dintre ele privind transportul, iar șase la societățile comerciale specializate în valorificarea peștelui și a produselor din pește. De asemenea, două verificări s-au făcut prelucrarea și depozitarea peștelui și două la agenții economici ce comercializează peștele.

Polițiștii au depistat 13 persaone care pescuiau, acest lucru fiind interzis până pe 7 iunie. Persoanele în cauză au fost sancționate cu amenzi în valoare de 6.300 de lei.

Recomandările IPJ Alba

Reprezentanții IPJ Alba au făcut apel la populație și au recomandat respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura.

În perioada 24 aprilie-7 iunie 2021 este instituită măsura de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Decizia a fost luată în conformitate cu cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 58/462 din 2021, privind perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii.

Polițiștii din cadrul IPJ Alba, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură vor continua acțiunile privind prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

În perioada 4-7 mai, polițiștii au amendat 13 persoane ce au fost prinse în timp ce pescuiau ilegal. Persoanele s-au ales cu amenzi în valoare de 6.300 de lei.

Reamintim că în perioada 24 aprilie-7 iunie este interzis pescuitul, printr-un ordin de la Guvern.