La UPU(Unitatea de Primiri Urgențe) nu mai vor să primească oxigen după ce au auzit de schema de tratament, aplicată de doctora Flavia Groșan, din județul Bihor.

Asftfel, medicii au revenit, azi, 25 martie, cu mesaje clare către pacienți și rudele lor .

Dacă nu primesc oxigen, mor! Tratamentul acela se aplică, probabil, în stadii incipiente!, spun medicii de la UPU, din toată țara.

Alertă de la UPU. Medicii se roagă de pacienți să primească oxigen

În toată țara, dar mai cu seama în județul Bihor, pacienții în stare gravă au fost mai agitați ca niciodată.

Se agață de orice speranță și îi imploră pe medici să nu îi intubeze.

„Am ajuns la situaţii în care(…) „Nu mă omorâţi! Nu am nevoie eu de aşa ceva” şi diferite motive pentru care refuză aceste tratamente. Bineînţeles, noi nu suntem agresivi cu ei, ci îi lăsăm să-şi dea seama singuri că fără aceste tratamente viaţa lor este în pericol.”, a declarat Bereș Zolt, medic UPU-SMURD Bihor, pentru TVR.

Situația s-a repetat și în capitală, la spitalul Floreasca.

Află aici cum fac față pandemiei medicii

„Lipsa oxigenului la nivel cerebral determină apariţia edemului cerebral, nici pe departe creşterea cantităţii de oxigen. A fost o informaţie eronată care a fost vehiculată în spaţiul public şi din păcate au fost şi persoane care au crezut în această afirmaţie. Un pacient care nu primeşte oxigenul la timp începe să aibă o afectare neurologică, cu o comă progresivă. Poate să apară stopul respirator, moment în care ei necesită intubaţie şi ventilaţie mecanică.”, a explicat Radu Țincu, medic primar ATI, citat de TVR.

Cazul controversat al medicului Flavia Groșan a făcut înconjurul țării. Ea a declarat că a găsit un mix de medicamente ieftine, care tratează cu succes Covid-ul.

Spune că practicile de legare de la ATI sunt inumane. Pentru aceste afirmații, nu a fost sancționată de Colegiul Medicilor.