În 7 ianuarie 2021, în jurul orei 09,00, Poliția Orașului Ocna Mureș a fost sesizată în legătură cu o dispariție.  Un bărbat din comuna Fărău a anunțat că nu se știe ce s-a întâmplat cu socrul său. În seara zilei de 6 ianuarie, socrul său, GATEA IOAN, în vârstă de 74 de ani, a plecat de la locuința sa din Fărău și nu s-a mai întors. Asemenea incidente au mai avut loc, de altfel, și anterior.

La momentul plecării, vârstnicul purta o vestă neagă de fâş, o bluză maro, pantaloni gri, o pălărie închisă la culoare şi o pereche de cizme de cauciuc. Bărbatul are o înălţime de 175 cm, 65 de kilograme, ochi albaştri şi păr grizonat.

Inspectoratul de Poliție al Județului Alba a transmis un comunicat:

„Din cercetări a rezultat că bărbatul nu este la prima plecare voluntară de la domiciliu, în trecut fiind identificat de membrii familiei sale pe raza satelor învecinate, fără a fi anunțată poliția.

Bărbatul are următoarele semnalmente:       

175 cm înălțime;

65 de  kilograme;

Ochi albaști;

Păr grizonat;

La momentul dispariției, purta o vestă neagă de fâș, bluză maro, pantaloni gri, pălărie închisă la culoare și cizme de cauciuc;

Bărbatul a fost dat în urmărire, iar la data de 10 ianuarie 2021 a fost organizată o amplă acțiune de căutare, în zona comunei Fărău și a localităților învecinate, la care au participat 24 de polițiști, 4 jandarmi și peste 60 de voluntari, fără ca bărbatul să fie găsit.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.”

Localnicii continuă cautările, dar fără succes, deocamdată. Rudele sunt foarte îngrijorate, mai ales din cauza temperaturilor scăzute. Județul Alba a fost în rândul județelor în care s-a dat cod galben de viscol și ninsori.

În aceeași situație a fost și un alt locuitor din Alba-Iulia, Gotia Isidor. Acum aproape doi ani, în data de 04.04.2019, acesta a plecat în mod voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Semnalmentele sale sunt: 1,80 m, 70 kg, constituție atletică, ochi albaștri, păr grizonat, tuns scurt.