Mai exact, este vorba despre lotulurile de parizer pentru copii  90 gr, produse la Brașov,  cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, inclusiv și Martinel Mortadella din carne de pasare 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, inclusiv. Aceste produse erau la vânzare în magazine din toată țara, potrivit sursei menționate.

Brașov. Clienții pot returna produsul. Li se oferă banii înapoi

Clienții care au cumpărat aceste produse le pot returna în magazinele lor de cumpărături, cu restituirea banilor chiar și fără prezentarea bonului de casă, au anunțat oficialii companiei Reinert, care deține o fabrică la Brașov.

De ce a fost eliminat produsul

Deși era unul dintre produsele consumate frecvent de copii, din cauza unei defecțiuni la un echipament tehnic a ajuns praf de metal în produse.

„Cerințele de calitate pentru toate produsele salamuri pentru copii din sortimentul Martinel sunt extrem de stricte. Noi verificăm în mod regulat toate etapele de lucru din producție. În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

Află mai multe despre Ziua Mondială a siguranței alimentare

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb. Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clientilor pentru neplăcerile create. Sperăm că dumneavoastră rămâneți în continuare fani fideli ai mărcii Martinel și vă dorim sa va bucurati în continuare de Martinel și prietenii săi, au transmis oficialii companiei.

Ce șanse are produsul să revină pe piață

Oficialii companiei Reinert au menționat că brandul nu va avea de suferit, câtă vreme nu au falsificat rezultatele testelor. Ei speră ca produsul să aibă popularitatea de dinainte, când situația echipamentelor va fi remediată. Pe de altă parte, nutriționiștii spun că parizerul este unul dintre cele mai nocive alimente.