A ajuns de urgență la spitalul din Turda, județul Cluj, cu o formă severă de COVID-19. Cadrele medicale sunt uluite și spun că vârsta înaintată(70 de ani) ar putea fi unul dintre factorii care au dus la slăbirea organismului.

Cu toate acestea, analizele de anticorpi arătau că femeia devenise imună la acest virus.

Alertă în Cluj! Medicii nu pot explica decesul femeii după rapelul cu Pfizer

Medicii recunosc că s-au înregistrat cazuri de reinfectări cu COVID după vaccinare, însă, acestea au fost ușoare.

„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit.  A venit cu insuficiență respiratorie acutizată.  Avea un plămân voalat cu leucocitoză, cu însemne de infecție bacteriană, cu elemente de sepsă bacteriană și cu complianță pulmonară redusă. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții Covid clasice. A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă.” , a declarat directorul medical de Spital, Andrașoni Victor, pentru g4media.ro. Cazul rămâne, la acest moment, o particularitate.

Managerul spitalului, medicul  Stănilă Ovidiu, a precizat pentru sursa citată : „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz.”

Câți români s-au infectat după rapel

La Cluj s-au mai înregistrat două cazuri de infectare post rapel după vaccinul Pfizer. Acestea sunt forme ușoare, explică medicii.

De asemenea, au mai existat cazuri de infecție cu coronavirus după admnistrarea dozelor cu AstraZeneca.

În nenumărate rânduri, oficialii Guvernului au susținut că vaccinurile împotriva COVID nu sunt experimentale.

„Înainte să fie autorizate, vaccinurile au trecut prin studii clinice de fază 1, 2 și 3, demonstrându-se astfel eficacitatea și siguranța acestora. Faptul că ele continuă să fie monitorizate atent NU înseamnă că sunt în faza de experimentare.

Deși vaccinurile au trecut printr-o serie de teste riguroase înainte de a fi autorizate, este important ca siguranța acestora să fie monitorizată în mod constant. De altfel, toate medicamentele autorizate, chiar și cele care există de foarte mulți ani pe piață, sunt supuse acestui proces de monitorizare neîntreruptă, numit farmacovigilență, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății” , au precizat oficialii Ministerului Sănătății.

 

 

.