Oficialii județului Covasna spun că e important ca înaine de orice drumeție să se verifice cu atenție traseul.

„Odată cu sosirea verii, tot mai mulţi oameni vizitează împrejurimile oraşului Sfântu Gheorghe pentru drumeţii (…) Unul dintre cele mai populare locuri este zona staţiunii Şugaş Băi. Pasionaţii de drumeţii şi de ciclism pot alege din mai multe trasee marcate. Dar, trebuie să ţină cont de câteva lucruri atunci când fac o drumeţie în această zonă. Conform legislaţiei în vigoare, doar cei de la Serviciul Salvamont au voie să marcheze traseele de drumeţie.

Însă, în ultimii ani au apărut în zona Şugaş Băi mai multe trasee de drumeţie neomologate, pe lângă cele marcate corespunzător de către Salvamont. Aceste trasee marcate în mod necorespunzător pot fi periculoase nu numai din cauza animalelor sălbatice care frecventează hrănitoarele, ci şi pentru că pot induce în eroare turiştii şi îi pot face pe aceştia să se rătăcească cu uşurinţă”, a transmis Primăria Sfântu Gheorghe.

Covasna. Ce trasee sunt omologate de Salvamont

Serviciul Salvamont Covasna a refăcut marcajele pe două trasee de drumeţie omologate din zona Şugaş Băi, respectiv traseul marcat cu un triunghi albastru Şugaş Băi – izvorul Benko – câmpul Benko şi traseul Şugaş Băi – Vadas, marcat cu o cruce galbenă.

Respectarea acestora este absolut necesară, mai cu seamă în condițiile în care în județul Covasna, urșii fac prăpăd. Oamenilor le este teamă să iasă din case, la fel cum se întâmplă și în județul Harghita.

” La nivelul judeţului Covasna în decurs de cinci ani avem peste 1.060 de pagube atât în culturi agricole, cât şi la animale. Anul acesta, până la ora actuală, avem peste 25 de pagube, chiar şi la bovine mari. Zilele trecute, am avut la Moacşa un atac la specia Angus, a atacat o vacă de 750 de kg. Vă daţi seama că o vacă de talia asta costă în jur de 2.000 de euro. Sâmbătă spre duminică, tot la Moacşa am avut un atac la o bovină de 300-400 de kilograme” , a informat oficialul APM Covasna, Gheorghe Neagu.