Update. Atacul sângeros asupra celor doi migranți a pus pe jar și autoritățile locale. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a menționat că va întruni  Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru noi măsuri. Liniștea publică este puternic afectată. Primele ipoteze ale anchetatorilor arată că totul a pornit de la o încăierare între două grupări de migranți.

 „ Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface că acești oameni nu există.

Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre. Salut inițiativele locale prin care mai mulți voluntari fac demersuri pentru a obține îmbrăcăminte, încălțăminte și o masă caldă pentru transfugi și mă bazez pe reacția instituțiilor locale și județene în vederea remedierii de urgență a situației migranților, ” a precizat Nica

Știre inițială

Unul dintre ei a decedat. La acest moment, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș fac investigații, pentru a afla toate detaliile cazului.

Autorii sunt neidentificați. Cetățenii afgani aveau drept de ședere pe teritoriul țării noastre, spun anchetatorii.

În urmă cu două luni, o altă persoană a fost înjunghiată mortal în zona Gării de Nord Timișoara. Procurorii au identificat autorul abia în luna martie.

Revenim cu detalii.