Medicii din Timiș au raportat această reație adversă ca fiind necunoscută, urmând ca Agenția Europeană a Medicamentului s-o investigheze(EMA)
Vaccinul produs de AstraZeneca a fost cel mai contestat, după ce unul dintre oficialii EMA a confirmart că provoacă tromboze.
România nu a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, chiar dacă peste 200 000 de oameni au anulat programarea la vaccinarea cu acest ser.
Alertă în Timiș! Reacție adversă necunoscută după vaccinarea cu AstraZeneca
Potrivit datelor furnizate de DSP Timiș, de la debutul campaniei de vaccinare s-au imunizat 175 883 de persoane.
În ultimele 24 de ore, cu dozele AstraZeneca s-au vaccinat 647 de persoane.
„Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un procent de 0,06 % reacții post-vaccinale, de intensitate scăzută spre moderată (117 reacții în total). Ultima persoană cu reacție post-vaccinală raportată a prezentat o echimoză la locul administrării vaccinului, în curs de resorbție”, transmit reprezentanții DSP Timiș, citați de tion.ro
Câte persoane s-au infectat cu COVID-19 după vaccinare
Autoritățile au menționat și câte persoane s-au infectat cu COVID-19 după adminsitrarea vaccinului.
Până la data de 12 aprilie ac, figurau infectate cu virusul COVID-19 18630 de persoane.
Ce spun oficialii României despre serul AstraZeneca
„Nu s-a pus problema să se retragă complet acest tip de vaccin. Dacă se va decide o impunere a unei limite de vârstă de la care să nu se mai administreze vaccinul de la AstraZeneca şi există persoane care au primit prima doză şi sunt sub acea limită de vârstă, se va lua o decizie privind schema de vaccinare. Dacă se continuă cu acelaşi vaccin sau se va continua cu un alt tip de vaccin, după exemplul Germaniei.
Rapelul pentru vaccinul de la AstraZeneca se poate extinde pe o perioadă de până la trei luni, chiar şi peste, ” a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti- COVID în România.
La acest moment, sunt discuții pentru ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie.