De azi, 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00. vântul va sufla cu putere, temporar  va viscoli zăpada Fenomenul se va manifesta în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.

În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 110-130 km/h.

Conform informațiilor furnizate de ANM, în intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger. La început acesta se va manifesta în zona de vest, nord, nord-est și centru. Apoi frigul se va extinde și în restul teritoriului.

Alertă meteo. Cod portocaliu emis de ANM. Cel mai frig va fi în Transilvania

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în depresiunile din estul Transilvaniei. În noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie), temperaturile vor coborî sub -20 de grade.

Pe timpul zilei, maiximele vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

ANM, transmite că vremea se anunță deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare. Local aceasta va fi geroasă, mai ales noaptea și dimineața.