În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) , de sâmbătă, dorința lui Nica s-a înfăptuit.Acesta a declarat în repetate rânduri că este împotriva carantinei. La ședință CJSU nu s-a putut da o hotărâre clară din lipsă de cvorum. Ar fi fost nevoie de încă cinci voturi da. Au fost doar 20 de voturi în favoarea carantinei, mai multe voturi decât au întrunit cei care au votat împotrivă(9) împreună cu cei care s-au abținut(9). Astfel, Nica a câștigat deoarece nu s-a putut lua decizia de continuare a carantinei.

DSP a propus, după analiză, prelungirea măsurii doar în Timișoara, Dumbrăvița și Giroc și ieșirea din carantină a comunelor Moșnița Nouă și Ghiroda, motivând că acestea nu îndeplinesc punctajul necesar. INSP a dat avizul pentru cele trei și a recomandat prelungirea măsurii și pentru celelalte două, dar decizia nu a fost adoptată în CJSU.

La aflarea deciziei de prelungire a carantinei, Alin Nica a postat pe Facebook o critică dură la adresa lui Raed Arafat:

Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane.

Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare.”

 

Președintele CJ Timiș ar încearcă evitarea carantinei

Nica a scris că a cerut explicații și a propus soluții, dar „Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală.”

„Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare.

Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.

Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească.” A continuat Alin Nica.

Președintele CJ Timiș a mai declarat:

„Domnilor, poate de la București nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine.

Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor.”