Potrivit centrului judeţean APIA, judeţul Arad ocupă, la nivel naţional, cea de-a patra poziţie cu privire la suprafaţa solicitată la sprijin financiar, motiv pentru care fermierii şi-au depus solicitările pentru subvenţii pentru 50.365, 45 ha. Astfel, odată cu demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Plată pentru anul în curs, în data de 1 martie, judeţul Arad a fost situat în topul naţional.

La nivel de ţară, în perioada 1 marte – 26 martie 2021, au fost înregistrate nu mai puţin de 255.776 de cereri pentru o suprafaţă de 1.259.492,95 hectare.

Directorul APIA Arad, Alin Triponescu anunţă data limită de depunere a Cererilor Unice de Plată

„Întrucât siguranța în contextul pandemiei Covid 19 este foarte importantă pentru instituția noastră, fermierii pot să-și înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele județene/locale APIA. Reamintim că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 17 mai 2021, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021. Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență”, a precizat directorul APIA Arad.

Documente ataşate dosarului de Cerere

Potrivit lui Alin Triponescu, dosarul Cererii va include următoarele documente: copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii”, a punctat directorul APIA Arad, Alin Triponescu.