Potrivit preşedintelui Asociaţiei Tăşuleasa Social, organizaţia condusă de către acesta se va implica în promovarea vaccinării în rândurile voluntarilor, precum şi a persoanelor care cred în activităţile asociaţiei.

”Este în interesul nostru să promovăm tot ce ține de vaccinare pentru că altfel nu vom putea să ne întânim, să muncim, să croim activități”, a spus el.

”Vom face și noi cât mai multe materiale pe care le vom promova și în rândul voluntarilor, dar și a celor care cred în activitățile pe care le face Tășuleasa. Mie mi se pare că este enorm de mult de făcut, iar până în acest moment a fost o problemă de comunicare.

Cred că cele mai bune exemple le putem da din Israel pentru că ei au știut ce au făcut, le putem da din Anglia pentru că și acolo sunt 60% vaccinați. Putem vorbi despre doamna Merkel care s-a vaccinat, fără probleme, cu AstraZeneca. Sunt multe exemple pe care le putem da”, a spus Alin Ușeriu în ședința Colegiului prefectural de miercuri, 21 aprilie.

Alin Ușeriu: „Pandemia cea mai mare va fi anxietatea socială”

Pe de altă parte, preşedintele Tăşuleasa Social a afirmat faptul că este necesar să facem cu toţii tot ce ţine de noi pentru a putea să reluăm viaţa socială, o „prioritate zero”.

”Noi trebuie să începem să trăim viața, să dăm posibilitatea oamenilor să se întâlnească. Pandemia cea mai mare va fi anxietatea socială, nu acest virus. Noi am pierdut acest an și am pierdut abilitatea de a socializa, ori noi nu suntem făcuți să nu socializăm. Trebuie să reînvățăm să ne întâlnim și să facem treaba asta nu numai la festivaluri, trebuie să și construim, să plantăm și să învățăm împreună”, a spus Alin Ușeriu.

Stadiul actual al proiectului

Stadiul în care actualmente se află proiectul naţional „Via Transilvanica” a fost prezentat de către Alin Uşeriu în cadrul şedinţei Colegiului prefectural. Acesta este momentan amenajat pe o lungime de 800 de kilometri din 1400.

De asemenea, potrivit acestuia, organizaţia ar putea beneficia în curând de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a putea pune macadam pe întreaga suprafaţă a drumului, pentru a ridica mai multe case de oaspeţi în comunităţile în care nu există, precum şi pentru a pune puncte de respiro.