Potrivit unui comunicat de presă al USR Arad, „primăria alocă de trei ori mai mulți bani Poliției Locale decât pentru Învățământ”

Drept urmare, USR Arad a ţinut să critice în cursul acestei zile felul în care sunt alocate sumele de bani din bugetul municipiului. Astfel, USR Arad a transmis în comunicatul de presă remis astăzi, următoarele:

„Bugetul local pentru anul 2021 prevede o serie de achiziții de echipamente. Lista de dotări a Poliției Locale are valoarea de 1.665.000 de lei, în timp ce sumele alocate pentru dotarea învățământului sunt de 598.000 de lei.

Se evidențiază achiziția a 55 de calculatoare pentru Poliția Locală, prețul estimat pentru fiecare fiind de 9.000 de lei. Aproape jumătate de milion de lei ne vor costa computerele personale ale polițiștilor locali în acest an. În același timp, sumele alocate școlilor și grădinițelor din municipiu pentru achiziția de laptopuri și calculatoare sunt de 3.000-3.500 de lei pentru o bucată. Am numărat 19 bucăți bugetate pentru toate instituțiile de învățământ din Arad.

Concluzia este tristă și edificatoare: administrația nu prioritizează educația și viitorul celor mici. În schimb, vom avea polițiști locali dotați și fericiți”.

Răspunsul Primăriei nu a întârziat să apară

Drept răspuns, Primăria Municipiului Arad a menţionat în cadrul unui comunicat de presă faptul că:

„30 milioane de lei sunt investiți în dotarea corespunzătoare a școlilor din Municipiul Arad, cu tablete dar și echipamente/dispozitive electronice, pentru desfășurarea în bune condiții a activităților didactice, o sumă mult mai mare decât cea promovată în spațiul public (598.000 lei). […] Unitățile de învățământ arădean sunt cele care și-au estimat necesarul de echipamente tehnice pentru desfășurarea orelor în cele mai bune și mai sigure condiții.

Acesta este motivul pentru care în Bugetul general de venituri și cheltuieli aferent anului 2021 regăsim numai 18 calculatoare și un singur laptop, majoritatea fiind solicitate pentru buna funcționare a unităților de învățământ (secretariat, contabilitate), nu pentru activități didactice”.