Alocațiile pentru copii ar putea crește anul viitor, dar pe baza unor criterii clare. Liderii UDMR spun că este esețială majorarea în funcșie de veniturile familiei.

„Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie 2022. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a precizat Kelemen Hunor, președintele UDMR, notează Agerpres.

Alocațiile pentru copii ar putea fi mărite. Cum văd partenerii din coaliție propunerea UDMR

Propunerile formulate de UDMR vor fi analizate în coaliție, a precizat vicepremierul Dan Barna. Singura certitudine este că veniturile destinate copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu 20%.

”S-a convenit într-adevăr că avem creşterea de la începutul anului viitor, aşa cum e deja comunicat în spaţiul public, urmând apoi să vedem şi în funcţie de buget cum va fi următorul cadru. A fost şi varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o.  Aceea de a veni cu o variantă îmbunătăţită, prin care să creăm un mecanism în care resursele să fie direcţionate pentru acei copii care au nevoie. Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR.  Și am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă”, a explicat  liderul USR PLUS, citat de Agerpres.

Amânarea majorării alocațiilor

Dacă părinții se așteptau ca alocațiile să crească în această vare, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spulberat orice speranță.

„Nu există resurse să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an, dacă vrem să le creștem și la anul
Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an, dacă vrem să le creștem și la anul!„, a explicat Orban.