Autorităţile Direcției Generale a Poliției Locale Arad continuă să identifice punctele vulnerabile din oraş, pe drumurile publice şi în imobile (clădiri dezafectate ori terenuri neîntreținute), acolo unde îşi fac veacul nenumărate persoane fără adăpost, ocupând astfel spaţiile respective în mod abuziv şi producând disconfort concetăţenilor prin modul acestora de trai.

Conform biroului de presă, persoanele care fac apel la mila publicului sunt preluate sistematic în vederea identificării acestora. Faţă de anii precedenţi, atunci când raziile se întindeau pe câteva ore, în momentul de faţă, astfel de acţiuni săptămânale desfăşurate de către poliţia locală din judeţul Arad, sunt efectuate non-stop, pe durata a minim 96 de ore.

Abordarea de faţă are ca scop descurajarea persoanelor, cu precădere a celor sosite din afara oraşului, care continuă să cerşească după finalizarea raziilor din oraş.

23 de persoane prinse de autorităţi

Autorităţile au intervenit în ultimele 24 de ore atât în zona centrală, cât şi în cartierele Micălaca şi Aurel Vlaicu. Acestea au descoperit 23 de persoane pe care le-au condus la punctul de lucru special destinat acestui scop, aflat pe Calea Radnei.

“În acest context, DGPL face apel la cetățeni să semnaleze de îndată la numărul de telefon al dispeceratului (tel. 0257/939, apel gratuit) atât prezența cerșetorilor în oraș, cât și situațiile în care aceștia pătrund ilegal, în timpul nopții, în incinte aparținând de condominii ori când își organizează locuri în care înnoptează în spațiu deschis, pe terenuri publice ori private.

Poliția locală va interveni, cu sprijinul operatorilor de salubritate, în vederea desființării elementelor de logistică ilicită a ”cazării” ce contribuie la perpetuarea fenomenului cerșetoriei. În realizarea acestor activități, DGPL colaborează cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Poliția Municipiului Arad.

Echipaje ale acestor structuri iau parte la interviurile desfășurate la sediul poliției locale ori primesc în propriile locații persoane conduse de polițiștii locali. De asemenea, DGPL transmite entităților susmenționate elementele rezultate din interviuri ce pot indica cazuri de natură socială, medicală ori penală”, se mai arată în comunicatul de presă al celor de la Poliția Locală.