Primarul Oradiei, Florin Birta, a primit vizita ambasadorului Estoniei în România, Ingrid Kressel Vinciguerra

Ambasadorul Estoniei în România, Excelența Sa, Doamna Ingrid Kressel Vinciguerra, s-a declarat impresionată de realizările din ultimii ani din orașul de pe Crișul Repede. Oficialitățile bihorene sunt de asemenea inspirate de modelul economic și social al țărilor baltice și își doresc identificarea oportunităților comune.

Florin Birta a prezentat principalele proiecte de investiții ale orașului, iar ambasadorul Estoniei și-a arătat aprecierea pentru modul în care s-a dezvoltat Oradea în ultimii ani. De asemenea, ea a lăudat felul în care s-a transformat municipiul cu ajutorul fondurilor europene.

Oradea vrea să învețe din succesul estonian al digitalizării

 

„Având în vedere că Estonia este o țară foarte avansată din punct de vedere al digitalizării, Primăria Oradea va ține legătura pe acest subiect cu reprezentanții ei, pentru că, așa cum se știe, administrația locală are în vedere implementarea unor proiecte de digitalizare ale serviciilor oferite de primărie cetățenilor.

În cadrul vizitei, primarul Florin Birta și dna ambasador Ingrid Kressel Vinciguerra au discutat și despre managementul deșeurilor și colectarea selectivă. Astfel, și în acest domeniu, Primăria Oradea va lua exemplele de bune practici din Tallinn, capitala Estoniei, oraș care a implementat un sistem de succes, având o rată mare de colectare și reciclare a deșeurilor”, a transmis Primăria Oradea.

Oradea are în atenție proiecte majore

 

În prezent Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor se găsesc într-un adevărat maraton pentru inițierea și finalizarea unor proiecte deosebit de importante pentru capitala de județ și pentru întregul județ. De asemenea, mediul de afaceri bihorean a încercat să stabilească relații de colaborare cu partenerii străini. Pandemia a afectat însă deosebit de mult în anul 2020 oportunitățile, dar putem spera că acestea au fost doar amânate.

În același timp însă, pandemia a favorizat, paradoxal am putea spune, finalizarea unor renovări și reabilitări de clădiri sau a unor construcții datorită unui acces mai bun al muncitorilor pe timpul zilei, în condițiile unei circulații rutiere și pietonale mai reduse.