Disponibilitatea inițierii unei acțiuni de vaccinare în rândul personalului propriu a fost manifestată de către reprezentanții HoReCa din Arad, la inițiativa Prefecturii Județului Arad și a Direcției de Sănătate publică. Scopul acestei acțiuni o reprezintă în mod clar, redeschiderea industriei ospitalității cât mai curând posibil.

Unul dintre cei care au răspuns pozitiv la această inițiativă a fost Marius Tuduce, deținătorul mai multor localuri în municipiu, precum și în stațiunea Ghioroc.

„Este un pas înainte pentru reluarea activității în sectorul HORECA, încercăm să reintrăm în normalitate, iar în speranța că autoritățile se vor ține de promisiuni, dorim să le venim în întâmpinare cu soluții. Angajații sunt dornici să se vaccineze, nu există reticență din partea lor.

Ne bucurăm că autoritățile locale se gândesc la noi și sunt gata să ne sprijine pentru a reveni cât mai repede la o viață normală. Îi invităm alături de noi pe toți colegii din branșă, să generăm încredere și speranță în rândul tuturor celor care-și desfășoară activitatea pe acest segment greu încercat de pandemie”, a declarat Tuduce.

Vaccinare HoReCa, unde și când va începe

În cadrul unei conferințe de presă, campania de vaccinare a personalului HoReCa va fi prezentată pe larg în cadrul organizării Prefecturii și a DSP Arad. Conform primelor informații, desfășurarea campaniei se va realiza pe parcursul a mai multor zile, începând cu data de 7 mai, la un centru de vaccinare mobil. Acesta va fi amplasat în piața Avram Iancu.

Referitor la vaccinul utilizat, acestea va fi Pfizer și nu se va impune o programare în prealabil în platforma de vaccinare. Astfel, cei care doresc să se imunizeze împotriv coronavirusului vor fi nevoiți să aibă asupra lor doar cartea de identitate.

Prin inițiativa de față, reprezentanții industriei HoReCa  și autoritățile locale, precum și cele de sănătate publică speră că imunizarea personalului din acest sector de activitate va scăpa industria de restricții, mai ales în urma declarațiilor făcute de către premierul Florin Cîțu care a afirmat faptul că:

„Putem discuta de evenimente unde oamenii sunt vaccinați, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidență, dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat”.