Poliția l-a amendat de trei ori, cu suma totală de 12.000 de lei, în trei zile diferite. Bătrânul a apelat la serviciul de urgență 112 pentru a cere ajutor cu privirea la recuperarea unui împrumut.

Toată povestea a început în toamna anului 2020, când pensionarul a primit amenda din partea Poliției pentru apelarea abuzivă a serviciului de urgență 112.

Bărbatul a fost amendat de către oamenii legii în baza art. 32, alin. 2 din Ordonanța privind organizarea și funcționarea Sistemului unic pentru apeluri de urgență. Se prevede că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei până la 4.000 de lei.

Săvârșirea din nou a contravenției, în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se pedepsește cu o amendă de la 4.000 de lei la 8.000 de lei.

Pensionarul s-a ales cu o amendă de 12.000 de lei

Bărbatul a deschis dosar la Judecătoria Motru și a încercat să explice că a încercat să ceară ajutor din partea autorităților.

„In perioada 26.10 -7.11.2020 ma aflam in dificultate si nu aveam nicio posibilitate de rezolvare a unei probleme de viata pentru mine.

Am imprumutat cu ultimii bani pe care ii avea o persoana din Baia de Arama, iar acum, aflandu-ma in nevoie, nu aveam cu ce trai sau cumpara medicamente intrucat respectiva persoana refuza sa-mi inapoieze suma respectiva”, s-a aparat batranul in procesul prin care a cerut anularea amenzilor.

Din spusele bărbatului, el locuiește singur și nu are pe nimeni. Totodată, el a mai precizat că are și probleme medicale și că a apelat la polițiști pentru ajutor.

„In loc de ajutor, m-am trezit cu trei amenzi contraventionale uriase fata de pensia mea, din care abia pot sa traiesc”, a spus bărbatul.

Judecatorul a menținut amenzile

Judecătoria Motru a decis să mențină amenzile deoarece în dosarul prezentat de Poliție se arată faptul că bărbatul era în stare de ebrietate când suna la 112.

Judecatorul care a pronuntat sentinta a aratat ca in cazul niciunuia dintre procesele verbale „reclamantul nu a facut dovada contrara celor retinute in sarcina sa”.

Sentința Judecătoriei Motru nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.