Peste 400 de amenzi au aplicat polițiștii la început de weekend, în Timiș, persoanelor care nu au respectat normele de protecție în vederea limitării răspândirii de COVID-19. Au fost legitimați peste 3.000 de persoane în mijloacele de transport cât și în magazine.

Oamenii legii au verificat 108 societăți comerciale și 181 de mijloace de transport persoane, 110 fiind mijloacele de transport în comun.

Amenzi de peste 150.000 de lei

S-au aplicat 386 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 156.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Peste 35 de amenzi de 4.000 de lei au fost acordate celor care nu au respectat inderdicțiile privind libera circulație.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19”, au transmis cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

Starea de alertă se prelungește

În urma apariției noii tulpini de coronavirus în țara noastră, Șeful Departamentului pentur Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că starea de alertă va fi prelungită. Nu vor fi prevăzute măsuri de relaxare. Populația trebuie să respecte măsurile deja în vigoare în vederea protejării infectării cu COVID-19 și noua tulpină a virusului.

”Urmează să se prelungească starea de alertă, asta cred că deja ştie toată lumea. Clar că nu vor fi în acest moment măsuri de relaxare. Acolo unde vedem şi observăm că există creşteri semnificative, se pot lua, în prima fază, măsuri zonale sau locale ca până acum. Acest lucru o să-l luăm fără nicio problemă, când vedem creşteri să luăm măsura de carantinare zonală”, a mai declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Vineri, 8 ianuarie, oficialii români au depistat noua tulpină COVID în România. Această variantă a fost descoperită în Marea Britanie, și este mai contagioasă decât cea clasică. A fost depistată pentru prima dată în octombrie 2020, pe baza unui eșantion colectat în septembrie în Anglia.