Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență, MAI a mobilizat la nivel național 24.500 de angajați, precum și peste 2.300 de polițiști locali. Forțele de ordine au constatat 909 infracțiuni și au intervenit la peste 4.400 de evenimente în ultimele 24 de ore.

Din cele 6.900 de sancțiuni contravenționale aplicate la nivel național, 3.900 au fost aplicate în contextul epidemiologic actual, dintre care peste 3.100 de  amenzi au fost acordate pentru nepurtarea măștii de protecție, 675 pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, a regulilor privind activitatea de transport persoane și 52 pentru nerespectarea distanțării sociale. La nivel național au fost verificate aproximativ 71.000 de persoane fizice și peste 13.600 persoane juridice.

Față de două persoane s-au început cercetările pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgență 112 au fost sesizate  3.600 de evenimente, dintre care la 1242  echipajele SMURD au acordat primul ajutor medical. La linia TelVerde unde pot fi semnalate situaţiile de nerespectare a normelor de protecţie sanitară s-au primit 14 apeluri, care au fost verificate la nivelul municipiului Bucureşti şi a 9 judeţe.

Polițiștii au monitorizat traficul rutier cu 286 aparate radar pentru prevenirea accidentelor grave. Polițiștii au suspendat 219 permise de conducere și peste 57 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au continuat operațiunea națională ,,Foc de Artificii” și au efectuat mai multe verificări la societățile comerciale autorizate ce desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice, dar și acțiuni în teren pentru identificarea persoanelor care comercializează ilegal articole pirotehnice.

S-au constituit 105 dosare penale privind infracțiuni la regimul articolelor pirotehnice, fiind indisponibilizate aproximativ 2.034 kg de articole pirotehnice.

Din 23 noiembrie de când a debutat operațiunea națională ,,Foc de Artificii” și până în prezent, polițiștii au întocmit 902 dosare penale și au indisponibilizat 70 de tone de articole pirotehnice.

În noaptea de Revelion, la nivel național, nu au fost înregistrate probleme deosebite,  personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne  acordând sprijin cetățenilor aflați în situații de pericol.