Acest lucru l-au simțit pe propriile buzunare zeci de persoane, majoritatea romi, care au mers la un asemenea eveniment din Lugoj, localitate aflată în carantină.

Deoarece nu au respectat măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, participanții s-au ales din partea oamenilor legii cu amenzi în sumă totală de 16.000 de lei.

Oamenilor nu le-a păsat de măsurile de precauție

Înmormântarea a avut loc duminică, în jurul prânzului. Ea a fost una fastuoasă, ținând cont de faptul că persoana care a fost condusă pe ultimul drum de un imens cortegiu funerar era mama liderului romilor din Lugoj, Iulian Boț, zis Viscol. Evenimentul a fost transmis live pe Facebook.

Organizatorul evenimentului, amendat cu suma de 2.000 de lei

Nici membrii familiei, prietenii sau cei care au dorit să vadă cortegiul funerar nu au păstrat distanța obligatorie dintre ei, stabilită de lege. De asemenea, foarte mulți nu purtau nici masca de protecție.

Oamenii legii au aplicat 20 de amenzi iar organizatorul evenimentului a fost amendat cu suma de 2.000 de lei, în timp ce participanții au fost nevoiți să scoată din buzunare nu mai puțin de 14.000 de lei.