Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat că România a depășit duminică pragul de 6 milioane de doze administrate.

Vicepreședinte în Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Baciu a postat un mesaj de bucurie pe pagina sa de Facebook.

Demnitarul a precizat că duminică, 9 mai, au fost vaccinate 103.937 de persoane.

„România, jos pălăria! Cum încheiem acest weekend? Cu rezultate foarte bune! Peste 100.000 de persoane au ales să se vaccineze în fiecare zi (sâmbătă – 110.633 şi duminică – 103.937). Peste 3,6 milioane de persoane au fost vaccinate până acum cu cel puţin o doză. România a depăşit încă o bornă, 6 milioane de doze administrate de la începutul campaniei de vaccinare”, a scris Baciu pe Facebook.

Andrei Baciu: Jos pălăria pentru România

De asemenea, secretarul de stat la Ministerul Sănătății a lăudat maratonul de vaccinare de la București, care s-a dovedit un real succes. Peste 18.000 de persoane au fost imunizate până la ora 20.00, relatează Agerpres.

” Le mulţumesc profesorilor şi studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ pentru organizarea exemplară din aceste zile. De asemenea, le mulţumesc medicilor si asistentelor care au participat la acest maraton şi au fost la datorie non-stop! Centrul va fi deschis până mâine dimineaţă, la ora 8,00″, se mai arată în postare.

De amintit faptul că în acest weekend au fost imunizate 3.527 de persoane în cabinetele medicilor de familie.

De asemenea, menţionează că prin centrul de vaccinare de la Castelul Bran au trecut 252 de persoane şi peste 60.000 de persoane au ales cele 13 centre drive-through din toată ţara.

„De mâine vor fi deschise noi centre, iar ‘maratonul vaccinării’ ajunge în mai multe oraşe ale ţării”, a conchis Baciu.

Luni, 10 mai, urmează să ajungă în țara noastră o nouă tranșă de vaccin Pfizer. Până acum au fost transportate 6 milioane de doze, dintre care peste 5,7 milioane au fost deja administrate.