Administrația Națională de Meteorologie a emis  o atenționare nowcasting de cod galben de ceață pentru județele Cluj și Sălaj. Atenționarea este valabilă până la ora 10:00.

Astfel, până la ora 10:00, în judeţul Cluj respectiv în localităţile: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Jucu, Mociu, Călărași, Cămărașu, Căianu, Suatu, Săndulești, Tureni, Aiton, Ploscoș.

Se va semnala local ceaţă ce va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri. Izolat, sub 50 de metri, în funcţie şi de condiţiile locale, se va forma ghețuș.

Cod galben de ceață în județul Sălaj

Fenomene similare vor persista şi în judeţul Sălaj în zona joasă. Astfel, în zona joasă a județului Sălaj, până la ora 9, se vor semna local ceață ce va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă densă pentru județele Cluj și Sălaj.

Recomandări pe timp de ceață

Inspectoratul General al Poliţiei Române face câteva recomandări conducătorilor auto, privind circulaţia în condiţii de ceaţă. Șoferii trebuie să  folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic.

De asemenea, Poliția Română recomandă reducerea pe cât posibil a vitezei de deplasare și să circule cu foarte mare atenție.

ANM. Prognoza meteo pentru duminică, 7 februarie

În regiunile intracarpatice, vremea se va menține deosebit de caldă. În rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În a doua parte a intervalului, temporar va ploua în jumătatea de vest a țării. Cerul va fi noros, iar în sud și est se va semnala ceață. Izolat se va semnala burniță și ploaie slabă, iar în Moldova vor fi depuneri de polei.

La munte vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.