Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă în mai multe județe.

Meteorologii au emis un cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă în 16 județe din țară, valabil în orele următoare.

Potrivit ANM, în județele Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Alba, Covasna, Cluj şi Harghita se va semnala local ceaţă. Totodată, ceața va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de  metri.

Codul galben este valabil până la ora 9:00. În anumite zone, în funcție de condițiile locale, se va forma ghețuș.

Până la ora 10:00,  codul galben de ceață va persista și în judeţele Botoşani, Galaţi, Vrancea, Iaşi şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Cum va fi vremea astăzi, 26 februarie

Vineri, 26 februarie, vremea se va menține caldă, iar temperatura va continua să crească. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat maxime de până la 19-20 de grade Celsius. Începând de sâmbătă, 27 februarie, vremea se va schimba treptat.

Conform meteorologilor în prima parte a zilei vor fi nori și ceață, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, înnorările se intensifică. În Carpații Orientali va ninge, iar în nord-vestul țării o să plouă.

În Maramureș și nordul Transilvaniei vremea va fi însorită, iar maximele termice vor ajunge până la 18 grade Celsius. În Oltenia, termometrele vor indica 17-18 grade Celsius la amiază.

Sâmbătă vremea se va schimba. Vin ploile

Sâmbătă, 27 februarie, în marea majoritate a țării o să plouă pe arii extinse. În noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi condiții de ceață. Pe alocuri, ploile vor fi însoțițe de descărcări electrice.

Totodată, se pot strânge cantități mari de apă. În masivele estice va ninge, iar în restul zonei montane vor fi ploi și lapoviță. Temperaturile vor ajunge la maxima de 10 grade Celsius, iar minima va fi de 2…3 grade Celsius.