Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă şi gheţuş pentru judeţele Covasna, Braşov, Mureş și Cluj valabilă în ora următoare.

Până ora 10, potrivit meteorologilor, atenționarea de cod galben de ceață și ghețuș se înregistrează  în zona joasă a judeţului Mureş, precum şi în judeţele Covasna (localităţile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelinţa, Brăduţ, Băţani, Cernat, Breţcu, Ojdula, Catalina, Vâlcele, Boroşneu Mare, Ghidfalău, Dobârlău, Reci, Lemnia, Vârghiş, Ilieni, Aita Mare, Chichiş, Brateş, Malnaş, Moacşa, Dalnic)

Ceață și vizibilitate scăzută

De asemenea, atenționarea ANM vizează și județul Braşov (localităţile: Braşov, Săcele, Zărneşti, Codlea, Râşnov, Prejmer, Tărlungeni, Feldioara, Bran, Ghimbav, Moieciu, Hărman, Bod, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Teliu, Sânpetru, Budila, Holbav, Augustin).

Se va semnala local ceaţă ce va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri. Izolat, sub 50 de metri, în funcţie şi de condiţiile locale, se va forma ghețuș.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Atenționarea nowcasting Cod galben a fost emisă, de asemenea, pentru zona joasă a județului Cluj. Astfel, în zona joasă a județului Cluj, până la ora 10, se vor semna local ceață ce va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat, sub 50 de metri, favorizând formarea ghețușului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi gheţuş pentru zona zona joasă a judeţului C

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Recomandări pe timp de ceață

Inspectoratul General al Poliţiei Române face câteva recomandări conducătorilor auto, privind circulaţia în condiţii de ceaţă. Șoferii trebuie să  folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic.

De asemenea, Poliția Română recomandă reducerea pe cât posibil a vitezei de deplasare și să circule cu foarte mare atenție.