Meteorologii au anunțat, în perioada 5 martie, ora 14:00- 6 martie, ora 16:00, o răcire bruscă a temperaturii, precipitații mixte și intensificări ale vântului.

ANM a atenționat că în perioada menționată, vremea se va răci accentuat. Prima dată în nordul și nord-vestul țării, iar începând de sâmbătă, 6 martie, în celelalte regiuni.

Astăzi, 5 martie, se vor înregistra precipitații în nordul, vestul și centrul țării. Sâmbătă vor fi mai ales în sud. În zonele joae de relief vor fi ploi, iar treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare.  În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

Cum va fi vremea la munte?

În zona montană vor fi ninsori și se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60..90 km/h, viscolind temporar zăpada. În restul țării, vântul va înregistra viteze, în general, între 45…55 km/h, iar trecător 70 km/h.

COD GALBEN de ninsori moderate cantitativ și viscol

ANM a anunțat cod galben în perioada martie, ora 16:00 – 06 martie, ora 16:00 în Carpații Orietanși și Carpații Meridionali.

În intervalul menționat, la munte se vor înregistra ninsori unde cantitativ vor ajunge la 15-20 l/mp. De asemenea, se va depune un nou strat de zăpadă, local mai consistent în nordul Carpațior Orientali. Totodată, zăpadă se va depune și în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

În perioada 5 martie- 6 martie, vremea va suferi modificări, temperaturile ajungând în depresiunile din Transilvania până la minus 11 grade Celsius.

Începutul săptămânii va aduce vremea bună, iar temperaturile vor ajunge, în anumite zone, până la 18 grade Celsius.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.