Conform ANM, vremea rea va lovi România la noapte, iar meteorologii au emis de două avertizări de timp Cod Galben de vreme rea și ninsori. Temperaturile nu vor crește, cum era de așteptat, ci vor scădea considerabil.

Marți noapte sunt anunțate ninsori violente și furtuni în mai toată țara. Codul Galben este valabil din 9 martie, ora 23.00, până în 11 martie, ora 10.00. Vântul se va intensifica și vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură se vor fi precipitații moderate cantitativ.

De asemenea, vor predomina ninsorile în sud și sud-est, în noaptea de marți spre miercuri. În prima partea a zilei de miercuri, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și lapoviță. Totodată, izolat se va forma polei sau ghețuș.

Vremea rea lovește România

În Transilvania se vor semnala ninsori slabe cantitativ. De asemenea, în restul zonei montane și Moldova vor fi în general ninsori slabe. Vântul va avea intensificări în sud și sud-est, precum și la munte. Viteza vântului se va situa între 45-55 km/h. Temporar ninsoarea va fi viscolită și se va amplifica senzația de frig.

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece. Temperaturile se vor situa între 8-10 grade Celsius, cu mult mai scăzute pentru perioada lunii martie.

A doua avertizare Cod Galben vizează ninsori însemnate cantitativ. Meteorologii anunță că se va depune un strat de zăpadă consistent.

Se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ ( 20-30 l/mp) în Oltenia, Muntenia și în zona Banatului. Totodată, începând cu a doua parte a nopții de marți spre miercuri și până în dimineața zilei de joi, se va depune un strat de zăpadă , local consistent.

Conform meteorologilor, Codul Galben este valabil din 9 martie, ora 23.00, până în 11 martie, ora 10.00.