Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 25 februarie, atenționări nowcasting de Cod Galben de ceață și ghețuș în 16 județe din țară.

Meteorologii au anunțat valabilitatea de cod galben până la ora 10.00 în mai multe județe. În Bacău, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi şi Vaslui se va semnala, local, ceață, ce va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri. Izolat o să fie sub 50 de metri. În funcție de condițiile locale se va forma ghețuș.

Până la ora 9:00 ceaţa va persista şi în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Alba, Mureş, Harghita, Cluj, Caraş-Severin şi Timiş.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Cod galben de ceață în 16 județe din țară. Cum va fi vremea astăzi, 25 februarie

Conform ANM, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. În unele zone din țară o să fie ceață densă, care va duce la scăderea vizibilității.

Potrivit informațiilor oferite de Administrația Națională de Meteorologie, ceața se va instala în special dimineața și seara. Fenomenul va conduce la scăderea vizibilității. Norii se vor risipi în timpul zilei, iar soarele se va face simțit.

Atmosfera va fi caldă, specifică primăverii. Vântul va sufla slab până la moderat. Meteorologii au anunțat că sunt șanse de ploaie în decursul zilei de azi. Vremea va fi în general frumoasă.

De când se răcește vremea?

Vineri, 26 februarie, vremea va intra într-un proces accentuat răcire. Media maximelor va ajunge la 6-7 grade. Temperaturile minime  vor marca o scădere treptată, iar la finalul intervalului se vor înregistra, în medie, -3 -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere, mai ales după data de 1 martie, spun meteorologii.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, probabilitate pentru precipitații urmând să fie în creștere mai ales după 2 martie, transmite ANM.