ANM a emis duminică dimineață două coduri galbene de ploi și ninsoare, valabile până miercuri seara, în toată țara.

În intervalul 14 martie, ora 16:00 – 15 martie, ora 14:00, va fi valabil primul cod galben și viseză ploi și ninsori, însemnate cantitativ, în zonele muntoase.

Temporar va ploua în nordu și vestul Transilvaniei, Banat, Crișana și Maramureș. La altitudini de peste 1.700 m în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se depune un nou strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși 20…25l/mp și izolat 30…35 l/mp.

În partea de vest a țării, vântul va avea intensificări de 45..60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte.

Al doilea cod galben de vreme rea

În intervalul 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00, meteorologii au anunțat al doilea cod galben de ninsori la munte și în Transilvania. La altitudini de peste 1.500 m se va depune un nou strat de zăpadă, iar în Molvoda vor predomina ploi și ninsori abundente.

Local vor fi ploi însemnate și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În intervalul menționat, vor fi precipitații în toată țara, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte.

Vor fi ploi cu averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în regiunile din sud. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 30l/mp. Ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în noaptea de luni spre marți ( 15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania.

Ploi în toată țara până miercuri

În Moldova, la început vor fi ploi abundente. De marți ( 16 martie) vor predomina ninsorile în zona deluroasă.

La altitudini de peste 1500 m, vântul se va intensifica și va avea viteze de 55…75 km/h. De marți, în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

În Transilvania se vor semnala intensificări ale vântului, dar și în Moldova.