Potrivit meteorologilor, acesta este în vigoare  până la ora 12:00, în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin

La peste 1.800 metri altitudine se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 110 – 120 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

ANM-Vine gerul în toată țara

Sâmbătă, 16 ianuarie, vremea va fi geroasã, o să ningă slab pe parcursul zilei dar spre seară cerul se degajează treptat. Vântul va spulbera zăpada depusă în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã.

În nordul Transilvaniei  cerul va fi acoperit în marea majoritate de nor și o  să ningă.

Directorul ANM, Elena Mateescu a vorbit despre cum va acționa masa de aer rece în România. Aceasta a spus și care sunt cele mai afectate zone din țară.

„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare.  În weekend, vorbim de vreme în răcire în nord, nord-vest și în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade.

Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est”, a spus directorul ANM Elena Mateescu, conform Playtech.

ANM-Vremea în Transilvania

Potrivit ANM, vremea va deveni foarte rece și geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade.Pe parcursul zilei va ninge și se va depune strat consistent  de zăpadă, în județele Brașov, Hunedoara, Caraș-Severin.

La munte,  pe  creste, zăpada va fi viscolită.

Duminică, 17 ianuarie, va  continuă să ningă în toată zona montană şi se face și mai frig. În noaptea de duminică spre luni, vremea o să devină geroasă, iar temperaturile  minime vor atinge  -12 grade.