Vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea. Dimineața va fi ger. În nord-est , nord vest, centru și în celelalte regiuni, temperaturile minime vor fi sub -10 .Cele maxime se vor încadra între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în depresiuni montane și în estul Transilvaniei, unde temperaturile ajung la -20 de grade.

Vremea la munte

Se vor înregistra ninsori trecătoare în vest și la munte. Maximele pornesc de la – 9 grade în depresiuni și se opresc pe la zero grade în sud-vestul țării.

Luni, 18 ianuarie, temperaturile se mențin scăzute în toată țara.

În Transilvania, Moldova și la munte va ninge slab. Marți, 19 ianuarie, va fi, de asemenea, o vreme foarte rece și o dimineață geroasă aproape în toată țara

ANM- Valori termice sub normalul perioadei

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, la Miercurea Ciuc s-au înregistrat -22 de grade duminică dimineata, iar stratul de zapada a ajuns la 9 centimetri.
Ger năprasnic a fost și la Târgu Secuiesc, unde s-au înregistrat-20 de grade.

Vremea pe regiuni

În celelalte regiuni ale țării, va fi la fel de frig.

Luni, 18 ianuarie, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, spulberând zăpada, mai ales în Dobrogea. Izolat, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Muntenia, cerul va fi temporar noros şi, trecător, vor mai fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între -11 grade și -9 grade, transmite ANM.

ANM-Avertizare pentru turiști

Meteorologii avertizează turiștii că se pot produce avalanșe de zăpadă în unele zone montane.

La peste 1.800 de metri altitudine în munții Făgăraș, județul Sibiul, la Bâlea Lac, se înregistrează risc mare de avalanșe.

Stratul zăpezii a ajuns la 204 centimetri, informează meteorologii, fiind cel mai mare din Sibiu.